Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)
– Aubergines 2 stuks
– Olijfolie 4 eetlepels
– Uien 3 stuks
– Knoflook 2 teentje
– Champignons 500 gram
– Gedroogde abrikozen 20 stuks
– Kurkuma 1 theelepel
– Gemalen komijn 1 theelepel
– Tomatenblokjes 2 blikken
– Groentebouillon ½ liter
– Kikkererwten 2 blikken
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in 2 eetlepels olie gaar. Snijd ondertussen de uien, de knoflook en de champignons. Verwarm in een grote (braad)pan de rest van de olie en fruit hierin de uien en de knoflook met de kruiden. Bak daarna de champignons mee.
Snijd de abrikozen in reepjes. Doe de abrikozen, de tomatenblokjes en de bouillon ook in de braadpan en laat het geheel 10 minuten koken. Meng hier vervolgens de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof dit nog 10 minuten.
Bron: Voedingscentrum