Linzensoep

soep1Ingrediënten:
– Linzen 1 blik
– Bleekselderij 3 stengels
– Uien 2 stuks
– Knoflook 1 teentje
– Wortels 2 stuks
– Tomatenpuree 1 klein blikje
– Olie 2 eetlepels (olijf-, kokos- of raapzaadolie).
– Komijn 1 theelepel
– Paprikapoeder 1 theelepel
– Bouillonblokjes 2 stuks

Bereiding:
Neem een braadpan en verwarm de olie. Fruit hierin de twee gesneden uien met de gesnipperde teen knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en verhit even. Schep de komijn en de paprikapoeder er door en bak dit nog even mee. Voeg een liter water en twee bouillonblokjes toe. Snijd de bleekselderij en de wortels in stukjes en voeg deze toe. Laat het geheel ongeveer 25 minuten koken. Was tenslotte de linzen, voeg deze toe en laat nog 5 minuten meekoken.

Ook lekker met het Marokkaanse kruidenmengsel ‘Ras el hanout’.