Ingrediënten:
– Shoarma van lupine 250 gram (De Vegetarische Slager, vriesvak Jumbo)
– Quinoa 50 gram
– Linzen 150 gram
– Bospeen in plakjes
– Komkommer, een halve in blokjes
– Paprika, in blokjes
– Rode ui, in dunne halve ringen
– Peterselie 1/2 bosje
– Selderij 1/2 bosje
Voor de dressing:
– Knoflook, 1 teen fijn gehakt
– Ras el Hanout kruiden 1 eetlepel (Jonnie Boer, Jumbo)
– Olijfolie 6 eetlepels
– Rode wijnazijn 2 eetlepels
– Honing 1/2 eetlepel
Kook de quinoa en linzen beetgaar. Laat uitlekken in een zeef. Bak de wortel beetgaar in een beetje olie. Maak de dressing. Voeg alles bij elkaar en laat een kwartiertje staan om in te laten trekken. Bak de shoarma knapperig en voeg alles bij elkaar in een schaal.
(van De Vegetarische Slager)