Tussenstand en vooruitblik Bundesliga

Na vier wedstrijden staat ons team TV Lemgo op de tweede plaats in de 2e Duitse Bundesliga Nord. Aanstaande zondag is de laatste wedstrijd in Krefeld. Om nog kampioen te worden moeten we niet alleen de koploopsters uit Kiel verslaan, maar moet er bovendien nog een team tussen eindigen.

Omdat we nog weinig verslagen hebben geschreven (te druk met trainen…) nog een korte terugblik op dit Bundesliga seizoen.

We begonnen eind mei in de regen in Gladbeck met een teamwedstrijd. Hierin werden Ellen Steffens, Ilona Pfeiffer, Ilona Eversdijk en Marieke tweede achter Leipzig.

Een week later regende het nog harder, maar dat weerhield ons er niet van de overwinning op deze sprinttriathlon binnen te slepen. Marieke werd individueel tweede, Ellen zesde, ikzelf was nog niet echt fit en werd 25e, niet ver daarachter finishte Sina Wolbrink als 28e. We stonden hiermee ook eerste in het klassement!

Het leek bijna onmogelijk dit vast te houden, toen bleek dat we in Eutin op de Olympische afstand slechts met drie dames van start konden.
Met z’n drie├źn hebben we tot onze eigen verrassing toch nog een goed resultaat behaald. Met wederom een tweede plaats voor Marieke, een tiende plaats voor mij en een 25e plaats voor Sina (haar beste uitslag ooit) werden we derde achter Kiel en Aken. Hiermee kwamen we in de tussenstand op een gelijk aantal punten met Kiel. Alles was dus nog mogelijk.

In Verl stond wederom een sprint op het programma. Marieke wist eindelijk een mooie individuele overwinning binnen te slepen. Ik verspeelde helaas mijn kansen op een goede klassering door na het zwemmen de aansluiting met de kopgroep te missen. Ik fietste lang alleen en liep uiteindelijk naar een 14e plaats. Ilona Eversdijk werd 10e en Sina opnieuw 25e. Daarmee werden we tweede achter de dames uit Kiel, die nu dus aan de leiding gaan.

In Krefeld staan we met een zeer sterk team aan de start. Ilona Eversdijk, Maya Kingma, Anna Wagenknegt en Marieke moeten de wedstrijd kunnen winnen. Of dat genoeg is voor het kampioenschap moeten we afwachten, maar we gaan sowieso een mooi seizoen afsluiten.